הטור של תמיר אסטרוגו: על עוגת גבינה והגנה

07/02/2020  | הטור של תמיר

על עוגת גבינה והגנה

אם יש משהו שאני אוהב, אבל ממש-ממש אוהב, לאכול לקינוח זו עוגת גבינה. וזה לא שיש לי בעיה עם קינוחים אחרים כמו פרפרה חלבה או עוגת שוקולד או פשוט גלידה. רק שבעוגת גבינה מתקיים מבחינתי השילוב המושלם בין טעם, ריח ומרקם מנחם.

ארוחה שיש בה עוגת גבינה חייבת להיות ארוחה נפלאה. אפילו אם אכלתי לפני זה רק טוסט עם חביתה.

הרגע הזה שבו אני מביט על הכפית עם הלבן הריחני, מכניס אותה לפה ומרגיש את הקרירות, נהנה מהטעם שמתגלגל על הלשון. הרגע המקודש הזה ביני ובין העוגת גבינה תמיד שולח אותי למחוזות האושר והעונג של המזון.

 

ככה חברים זה גם עם הגנה. זו הנקודה במשחק שעושה את ההבדל בין משחק שיכנס לרשימה תחת סעיף "ניצחונות" לבין כזה שיירשם כ"מפלות". ההבדל בין חיוך גדול לבין תחושת מועקה שלוקח לה כמה ימים לשקוע.

וזה לא משנה האמת כמה קלעת, וכמה מסרת, וכמה היו האחוזים בעונשין. זה לא משנה אם התרגילים בוצעו בשלמות והיו אליי-אופים והטבעות, בסופו של יום אם ההגנה לא הייתה, זה כמו ארוחה בלי עוגת גבינה – רוב הסיכויים שהיא לא תשלח אותך הביתה עם פרצוף של הנאה.

אחרי ההפסד בבית לחיפה (הפסד נטול ההגנה) יצאנו כולנו לפגרה קצרה לעשות חושבים ולעשות קצת עבודה. לשפר מה שצריך. ללמוד מהטעויות ובתקווה להגיע להמשך הליגה חדים יותר, מאורגנים יותר, טובים יותר.

ועד אז קבלו מתכון נפלא לעוגת גבינה (אפויה) – ושנזכור כולנו שהכי חשוב זו ההגנה.

(זה גם יעזור לנו להעביר את השעמום עד למשחק הבא מול באר-שבע – כי אנחנו הרי יודעים שבלי הכדורסל החיים הם כמו לאכול עוגת גבינה ולהשאיר אותה שלמה)

עוגת גביננה

מצרכים

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

בסיס העוגה - סבלה שקדים :
3
כפות סוכר
60  גרם חמאה רכה
3/4  כוס קמח
1/4  כוס שקדים מולבנים טחונים
1/2 כפית תמצית וניל
חלמון של ביצים

תערובת הגבינה:
500
 גרם גבינת שמנת (לפחות 26% אחוז)
300  גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם שמנת של פעם
1/3  כוס קורנפלור
 1/3 כוס קמח
1 מקל וניל (רק תוכנו או 1/2 כפית וניל איכותי)
4 חלמונים
3/4  כוס סוכר
4 חלבונים
3 כפות סוכר

אופן ההכנה

1. הסבלה שקדים: מחממים את התנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את החלמון והווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשקדים ומעבדים עד לקבלת בצק.

2. מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות.

3. תערובת הגבינה: בקערה מערבבים את הגבינות עם הקמח, הקורנפלור, הווניל, 150 גרם סוכר והחלמונים עד לקבלת תערובת במרקם חלק.

4. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם 40 גרם הסוכר עד לקצף יציב.

5. מוסיפים את קציפת החלבונים לתערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה במרקמה.
משמנים את דפנות התבנית ב-2 כפות חמאה רכה בצורה יסודית ויוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך.

6. מכניסים לתחתית תנור שחיממנו מראש לחום של 250מעלות תבנית גדולה עם מים רותחים (כדי למנוע התייבשות העוגה). מכניסים למרכז התנור את התבנית עם העוגה עצמה ואופים כ-10 דקות או לקבלת צבע ענברי עמוק. מורידים את חום התנור ל- 150 ואופים כ-35 דקות נוספות.

7. בודקים שהעוגה לא רוטטת, מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה. מעבירים למקרר ל- 4 שעות לפחות. מומלץ לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

 

 

 

הטור של תמיר אסטרוגו: זו הקבוצה שלנו העונה

הטור של תמיר אסטרוגו: זו הקבוצה שלנו העונה

21/02/2020
גלבוע/גליל ניצחה בנגב והתרחקה מהתחתית

גלבוע/גליל ניצחה בנגב והתרחקה מהתחתית

16/02/2020
שחקן חודש ינואר: ג'מאר גאלי

שחקן חודש ינואר: ג'מאר גאלי

31/01/2020